Odstranitev ekološkega otoka Za Mošenikom

Spoštovani občani.

Obveščamo vas, da smo včeraj na pobudo Občine Tržič odstranili ekološki otok Za Mošenikom. Kot ste verjetno seznanjeni iz medijev (Tržičan, spletna in FB stran Komunale Tržič) in vidite tudi na spodnjih fotografijah, je bilo stanje na omenjenem ekološkem otoku že dalj časa kritično.

V in ob zabojnikih so se kljub obvestilni tabli pojavljali odpadki, ki tja nikakor ne sodijo (ostanki hrane, kosovni odpadki, ….), ekološki otok je bil pogosto zaparkiran, zato so se zaposleni morali nekajkrat dnevno vračati na lokacijo ter preveriti, če je dostop omogočen. Ne glede na trud naših zaposlenih, se stvari niso popravile. Nasprotno, celo poslabševale so se.

Na alarmantno stanje ste velikokrat opozorili tudi občani sami. V vetrovnem vremenu so bili onesnaženi odpadki razpršeni naokrog in so kot taki predstavljali tveganje za zdravje ljudi in živali. Ponovno vas obveščamo, da morajo biti zabojniki – tako na ekoloških otokih kot tudi pred vrati naših domov – napolnjeni do te mere, da se pokrovi lahko zaprejo. Prosimo vas, da vreč z odpadki ne puščate ob zabojnikih.

Zavedati se moramo, da je okolica ekoloških otokov odraz ravnanja obiskovalcev, dejstvo pa je tudi, da vračanje smetarske ekipe na lokacijo pomeni dodaten strošek za vse občane.

V naši občini imamo še vedno dovolj ekoloških otokov, najbližja tej lokaciji sta ekološka otoka na Blejski cesti in pri OŠ Tržič.

Verjamemo, da boste odstranitev ekološkega otoka sprejeli z razumevanjem.