Predavanje Prazen koš, polna denarnica

V četrtek, 5. februarja 2020, smo se hudemu vetru navkljub ob 18. uri zbrali v veliki sejni sobi Občine Tržič. Nad izjemnim odzivom smo bili navdušeni tako organizatorji kot tudi predavateljica – prostor je pokal po šivih, za nekaj obiskovalcev je celo zmanjkalo sedišč.

Novih znanj željni poslušalci smo izvedeli veliko o dejavnostih društva Ekologi brez meja, predavateljica Katja Sreš pa nam je na prijeten način podajala informacije, kako v svoja življenja uvesti spremembe, ki naredijo razliko.

Ni potrebno veliko, saj z majhnimi koraki pridemo do velikih sprememb – nekdo bo lahko začel uporabljati vrečke za večkratno uporabo, drugi bo bolj premišljeno nakupoval in pred nakupom razmislil, če stvar sploh potrebuje, spet tretji bo pri nakupu avtomobila pomislil na možnost električne različice. Mladi starši se lahko odločijo za pralne plenice, pri izbiri svojih oblačil pa pomislimo na oblačila iz druge roke, ki so bila že večkrat oprana in v sebi nimajo več nevarnih kemikalij….

S spremembami razmišljanja ne naredimo samo nekaj za okolje, tudi naša denarnica nam bo hvaležna. S premišljenim nakupovanjem hrane lahko prihranimo 163 € letno, z uvedbo pralnih plenic pa kar 1.400 € na posameznega otroka!

Ob koncu večera smo odhajali navdušeni, polni idej, kako zamisli uveljaviti v svoj vsakdan. Hvala lepa vsem obiskovalcem, ki vam je mar za naše okolje, hvala Ekologom brez meja za navdihujočo predstavitev ter Občini Tržič in Društvu ZA razvoj Tržiča za sodelovanje.

P. S. Tudi v naši bližini, v Pristavi najdemo trgovino z rabljenimi in obnovljenimi izdelki, ki jo je odprla Fundacija Vincenca Drakslerja. Vabljeni.