Obvestila o pogrebih

POKOPALIŠČE KRIŽE

V četrtek, 21. oktobra 2021, se bomo ob 14. uri zadnjič poslovili od gospoda Henrika KLEMENČIČA, roj. 1954, nazadnje stanujočega v Seničnem 28. Žara bo na dan pogreba od 11. ure dalje v poslovilni vežici na pokopališču v Križah.

V petek, 22. oktobra 2021, se bomo ob 14. uri zadnjič poslovili od gospe Helene MLINARIČ, roj. 1941, nazadnje stanujoče na Kovorski cesti 43. Žara bo na dan pogreba od 12. ure dalje v poslovilni vežici na pokopališču v Križah.

_______________________________________________________________________________________

OBVESTILO NAROČNIKOM POGREBA IN OBISKOVALCEM POGREBNIH SLOVESNOSTI

Glede na trenutne razmere na področju koronavirusne bolezni v nadaljevanju podajamo nekaj pomembnih informacij:

Urejanje pogreba

Vse svojce pokojnih prosimo, da za naročilo pogreba PREDHODNO POKLIČEJO na telefonsko številko 04 597 13 30 ali mobilno številko 031 503 871 in se dogovorijo za datum in uro prihoda v naše poslovne prostore.

Za naročilo posameznega pogreba lahko pridejo zdrave osebe, ki morajo imeti zaščitno masko in si ob prihodu razkužiti roke.

Dodatni ukrepi v prostorih za stranke

V kolikor je pokojnik umrl zaradi koronavirusa, mora stranka ob dogovorjeni uri obvezno počakati na dvorišču pred poslovilnimi vežicami, ločeno od ostalih čakajočih strank. Ob vstopu v prostor si mora stranka obvezno razkužiti roke in nadeti zaščitno masko.

Pojasnilo glede udeležbe na pogrebih

Na podlagi spremembe Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 73/2021 z dne 13. 5. 2021) je začasno prepovedano zbiranje več kot 50 ljudi.

Ob vstopu v zaprt javni prostor je obvezno razkuževanje rok z razkužilom, ki vsebuje najmanj 60 % alkohola.

Organizator pogreba (torej naročnik pogreba) je dolžan sam priskrbeti razkužila, ki jih namesti pred vhodom v poslovilno vežico.

Ob tem je treba zaradi preprečevanja širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 smiselno upoštevati tudi vsa ostala higienska priporočila NIJZ, ki so objavljena na njihovih spletnih straneh.   

Hvala za razumevanje in upoštevanje navodil.