Zbiranje odpadkov v občini Naklo

14. december 2023

Glede na odločitve Občinskega sveta Občine Naklo s 1. januarjem 2024 pričenjamo z izvajanjem gospodarske javne službe (v nadaljevanju: GJS) zbiranja komunalnih odpadkov v občini Naklo.

ODVOZ ODPADKOV

Odvoz odpadne embalaže, mešanih komunalnih odpadkov in biološko razgradljivih odpadkov od vrat do vrat bo potekal po priloženem razporedu. Mešane komunalne odpadke in odpadno embalažo bomo odvažali izmenično vsakih 14 dni, biološko razgradljive odpadke pa  v zimskem času vsakih 14 dni in v poletnem času tedensko.

Odpadke boste še vedno lahko odlagali v obstoječe zabojnike za odpadke. Prav tako ni nobene spremembe glede zbirnega centra, ki ostaja na isti lokaciji in ima enak obratovalni čas.

Urnik odvoza odpadkov v januarju in februarju 2024 najdete na POVEZAVI.

BREZPLAČNO OBVEŠČANJE UPORABNIKOV

Naše uporabnike o spremembah termina odvoza odpadkov obveščamo z SMS obvestili in preko elektronskih sporočil. Če želite biti o spremembah ažurno obveščeni, vas vabimo, da se prijavite preko obrazca na spletni strani www.komunala-trzic.si ali s sporočilom na e-naslov info@komunala-trzic.si.

Za prijavo potrebujemo naslednje podatke: ime in priimek, naslov, številko mobilnega telefona in/ali e-naslov.

Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skrbno in odgovorno ter jih uporabljali izključno za namen obveščanja o naši dejavnosti (spremembe termina odvoza odpadkov, ipd.).

Svojo prijavo v sistem obveščanja lahko kadarkoli prekličete, in sicer s sporočilom na e-naslov info@komunala-trzic.si. Prosimo vas, da nam na ta e-naslov sporočite tudi morebitno spremembo naslova odjemnega mesta.

 

Spremembe terminov odvoza odpadkov objavljamo na spletni strani www.komunala-trzic.si, Facebook strani Komunala Tržič #dasmosinačistem, preko e-sporočil in SMS obvestil.

OBRAČUN STORITEV

 

Prehod  izvajanja storitve GJS odvoza odpadkov s trenutnega izvajalca Komunale Kranj d.o.o. na Komunalo Tržič d.o.o., bomo v Komunali Tržič d.o.o. našim novim uporabnikom poskušali čim bolj olajšati in večino podatkov prenesti že med obema izvajalcema.

 

E-RAČUNI IN DIREKTNE OBREMENITVE SEPA (TRAJNIKI)

 

Zaradi varovanja osebnih podatkov žal ne smemo prenesti podatkov o trajnikih in e-računih. Prijavo na ti dve storitvi boste morali urediti pri Komunali Tržič d.o.o. po prejetju prvega računa, ko boste na obrazce lahko vpisali svoje identifikacijske podatke.

 

POMEMBNO: vse, ki ste vajeni, da sedaj svoje obveznosti poravnavate preko trajnikov in e-računov, prosimo, da prve prejete položnice za naše storitve, opravljene v mesecu januarju, poravnate na enega od drugih načinov (spletna banka, banka, pošta, blagajna Komunale Tržič d.o.o. v času uradnih ur).

 

PRIJAVA NA PREJEMANJE E-RAČUNOV

 Naročilo na e-račun je BREZPLAČNO.

Na prejemanje e-računov se lahko prijavite neposredno v svoji spletni banki.

Za prijavo na prejemanje e-računov poleg vaših osebnih podatkov potrebujete še ID referenco izdajatelja. To je 13-mestna sklicna številka, ki je na vašem računu navedena v desnem zgornjem delu računa in na položnici.

V kolikor želite račun v PDF obliki prejemati tudi ali samo na vaš elektronski naslov, se prijavite preko obrazca na spletni strani Komunale Tržič d.o.o. in ob prijavi vpišete še ta podatek.

Prednosti e-računa                                                           

  • e-račun prejmete od izdajatelja računa neposredno v aplikacijo e-banke,
  • e-račun je namenjen tudi uporabnikom, ki svoje obveznosti poravnavate z direktno obremenitvijo,
  • plačilni nalog se oblikuje samodejno iz e-računa, kar prihrani čas in zmanjša napake ročnega vnosa podatkov,
  • elektronski arhiv je preglednejši in nadomešča klasično shranjevanje računov po mapah ali fasciklih,
  • omogoča enostavno pregledovanje prejetih računov in njihovih statusov na enem mestu v spletni banki,
  • e-račun je do okolja prijaznejši, saj z njim zmanjšujete tako porabo papirja, kot tudi uporabo tiskalnikov.

 

DIREKTNA OBREMENITEV SEPA (TRAJNIKI)

Na podlagi podpisanega Soglasja za direktno obremenitev bo Komunala Tržič d.o.o. vaši banki poslala plačilni nalog za direktno obremenitev. Vaš bančni račun bo obremenjen 18. dan v mesecu oziroma prvi naslednji delovni dan. Račun boste na vaš naslov prejeli z oznako »Plačilo s trajnikom«. S plačevanjem preko direktne obremenitve se izognete skrbi, da bi zamudili s plačilom.

 

Obrazci za prijavo na e-račune in trajnike bodo priloženi prvim računom, ki jih boste prejeli v začetku meseca februarja. Najdete jih tudi na spletni strani Komunale Tržič www.komunala-trzic.si. Izpolnjene in podpisane obrazce boste lahko vrnili po navadni pošti ali pa na elektronski naslov naklo@komunala-trzic.si.

 

KONTAKTI IN URADNE URE KOMUNALE TRŽIČ

 

Komunala Tržič d.o.o., Pristava, Mlaka 6, 4290 Tržič

 

Tel. št. 04 597 13 00

 

E-naslov: info@komunala-trzic.si

                  obracun@komunala-trzic.si

                  odpadki@komunala-trzic.si

Uradne ure blagajne in obračuna storitev: ponedeljek od 8h do 15h, sreda od 8h do 17h, petek od 8h do 13h

 

Veselimo se sodelovanja z vami in vas vabimo, da nam morebitna vprašanja posredujete na zapisane elektronske naslove.